No joo.
Kävin kääntymässä Tampereen puolella kuulemassa tuomioni.

Aluksi olis pitäny olla psykologin palautekeskustelu mutta mystisestä syystä X mulle ei oltu ees lähetetty siihen mitään kutsua. Onneks kuitenki olin taas turhan aikases liikenteessä, että eipä siinä mitään vahinkoa päässy käymään.

Mutta jees, sain mukaani paprun mihin herra psykologi on musta kirjottanu. Koska oon laiska enkä jaksa valikoida parhaita paloja niin saatte koko paskan!
Sukunimi sensuroitu yksityisyyttä varjellen.

"Itsearvioinnissaan (lauseentäydennys, SCID-II) Sukunimi tuo korostuneesti esiin sukupuoli-identiteetin ristiriidan kokemustaan, mm. kehodysforian kokemusta. Toisaalta hän tuo esiin läheistensä tärkeyttä ja ujouden kokemusta suhteessa muihin ihmisiin. Äitinsä Sukunimi nostaa korostuneen positiivisesti esiin, vaikkakin haastattelussa kuvaa merkittävää vaillejäämistä lapsuudessaan suhteessa äitiin. Elämästä käytännössä puuttunut isä kuvautuu Sukunimen arvioinneissa puolestaan devaluoituvana. Persoonallisuusinventorissa Sukunimi tuo esiin persoonallisuuden vaativia piirteitä, jossain määrin myös viitteitä estyneisyydestä ja eristäytyneisyydestä.

Strukturoimattoman itsearvoinnin (MMPI) perusteella Sukunimi näyttäisi kykenevän realistiseen itsearviointiin, hän tuottaa validin, joskin hieman oireita liioittelevalle puolelle kallistuvan, pöytäkirjan.
Arviointinsa perusteella kokemusmaailmassaan korostuu edelleen sukupuoli-identiteetin ristiriidan kokemus. Toisaalta myös suojautuva sosiaalinen vetäytyminen näyttäytyy keskeisenä. Ujouden kokemus ja hermostuneisuus sosiaalisissa tilanteissa lienevät Sukunimelle tyypillisiä, samoin kuin osin riittämättömät sosiaaliset taidot, lähinnä immaturiteettiin viitaten.

Ongelmanratkaisukäyttäytymisensä (RCS) perusteella Sukunimi pitäytyy mielellään yksinkertaistavassa tavassa havannoida ympäristöään, mikä näkyy päätöksenteon suoraviivaisuutena (mm. sosiaalisten nyanssien kustannuksella) ja koettuina vaikeuksina monimutkaisemmissa ja etenkin epävarmuuden tunteita herättävissä tilanteissa (ennen kaikkea sosiaalisissa tilanteissa). Havainto- ja ajattelutoiminnoissa ei kuvannu mitään skitsofreniformiseen tai -tyyppiseen psykoottisuuteen viittaavaa. Ajattelutoiminnoissa edelleen viitteitä kapea-alaisesta prosessoinnista, toisaalta myös fantasiapaosta (kieltäminen) hankalien kokemusten osalta. Tätä Sukunimi kuvaa itsekin haastattelussa,"
...
"Tällaiseen niukkoihin psyykkisiin resursseihin liittyvään pakenemiseen viitanne myös koulunvaihdot paniikkikokemusten jälkeen, ..."

"Tunne-elämältään Sukunimi näyttäytyy eristäytyvänä ja kapeuttavana, tunneilmaisua leimaa pyrkimys voimakkaaseen kontrolliin. Voimakkaan kontrollin pettäessä hän altistunee aika ajoin korostuneen voimakkaille ja ahdistaville tunnekokemuksille, joiden käsittelyyn hänen psyykkiset resurssit näyttäytyvät rajallisina. Paniikkikohtausten kokemukset lienevätkin esimerkkejä tällaisesta kontrollin menettämisen kokemuksesta. Minäkuvassa kuvantuu viitteitä riittämättömästä itsearvostuksesta, itsearviointiaan leimaa korostunut negatiivisuus, etenkin suhteessa omaan kehoon. Vuorovaikutuskäyttäytymiseltään Sukunimi lienee passiivis-riippuvainen. Toisaalta hänen vuorovaikutusodotuksiaan näyttäisi korostuneesti leimaavan assertiivisuuden vaade, jolloin hän herkästi myös suojautuvasti vetäytyy.

Kokonaisuutena arvioiden nyt tehdyissä psykologisissa tutkimuksissa ei kuvannu selkeitä viitteitä esteistä sukupuolen korjausprosessin aloittamiselle. Tutkimuksissa ei kuvannu viitteitä psykoosisairauteen tai graaviin identiteettidiffuusioon liittyen. Sukunimen sukupuoli-identiteetin ristiriidan kokemus näyttäytyy taustaltaan varhaisena ajoittuen jo aikaan ennen kouluikää. Toisaalta Sukunimen persoonallisuudessa kuvantuu viitteitä paitsi vaativuuteen, myös passiivis-riippuvaisuuteen, estyneisyyteen ja eristäytyneisyyteen liittyen. Persoonallisuuspiirteisyys lienee suurelta osin myös koetun ahdistuneisuuden (paniikkikohtaukset) ja elämänvalintojen taustalla. Oireilun persoonallisuuspiirteisyyden vuoksi Sukunimi hyötyisi ennen kaikkea riittävän pitkästä (minimissään 1-2 vuotta) ja intensiivisestä (minimissään 1-2 krt/vko) psykoterapiatyöskentelystä, mutta tällä hetkellä hänen motivaationsa / resurssinsa tällaiseen työskentelyyn näyttäytyvät osin rajallisina.
"

...Että semmosta.
Jos joku lukis vaan pelkästään ton paperin tapaamatta niin se raukkahan luulis mua ihan sekopääks.

Mutta jee jee. Hoitoneuvottelussa ittessään oliki sitte koko tutkimuslössi paikalla - eli sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä, psykiatri ja psykologi. Siinä oli vielä yksi extratapaus mukana eli joku sairaanhoitoalan opiskelija, joka istu vaan tuppisuuna siellä nurkassa.
Eipä siinä sitte muuta, Uusi-Mäkelä päästi heti alussa jännityksestä ja sano, että diagnoosi tulee. Siinä vaan käytiin sitte läpi tutkimusryhmän jäsenten kanssa kaikkea mitä siinä nyt oli tullu esille.
Että 10 kuukautta ja kaksi päivää myöhemmin ensimmäisestä käynnistä on nyt diagnoosi saatu!

Niin, niitä diagnoosivaihtoehtojahan on kolme...
Kuva kertoo enemmän ku tuhat sanaa, niinhän?



Täs vaihees vois sanoa, että kyllä kannatti kihnuttaa näissä tutkimuksissa. Olo on aika helpottunu. Lievästi sanottuna.

Mukaan tuli tosiaan lausunto maistraattia varten, että saan muutettua etunimet virallisesti ja matkaan lähti kolme lähetettä. Hormonipolille, mastektomiaan ja lisäksi Seinäjoen päähän psykiatriselle psykologia varten noiden mun ilmeisten persoonallisuuspiirteiden takia. Kovasti yrittivät mua mairitella siihen psykoterapiaan. Ei sillä, että olisin täysin ajatusta vastaan, eniten hirvittää rahan meno sen suhteen.

Mutta eipä kai tässä muuta.
Tieteen kuvalehden kannessa on taas dinosauruksia!