Joo, sain jonku paperin kirurgian polilta. Ilmeisesti herra plastiikkakirurgin sanelu missä on suunnitelma ja jotain muuta.
Ihme ku ei oo semmosia hulvattomia virheitä, lol.

"Suunnitellaan ihoa säästävä mastektomia, joka olisi helpoin toteuttaa niin, että tehdään viilto rinnanaluspoimuun ja otetaan sirppimäinen kaistale ihoa rinnan alaosasta pois, jolla saadaan nänniäkin siirrettyä lähemmäksi rintapoimua ja vähän lateralisoitua samalla. Tästä avauksesta saa myös hyvä näkyvyyden rinnan alle ja rinnan saa poistettua kokonaan ongelmitta. Samalla nännin alue säilyy varsin intaktina. Koska leikkaus on radikaali, koko rintarauhanen poistetaan, ei mielestäni preoperatiivista mammografia-tutkimusta tarvita. Luonnollisesti leikkauksen jälkeen näytteet menevät patologille. Kerrotaan potilaalle leikkaukseen liittyvät riskit ja kehotetaan lopettamaan tupakointi. Potilaalla ei ole merkittäviä lääkeaineallergioita tiedossa, ei myöskään perussairauksia. Laitetaan leikkausjonoon.
Timo Halonen/nr
plastiikkakirurgi"


Tota ekaa kertaa lukiessa onnistuin jotenki skippaamaan ton tupakoinnin lopettamisen kokonaan. Emäntä siitä mainitti. In denial, kenties?

Asiaan liittymätöntä:
Tajusin vanhenevani kuukauden päästä.